Lotus Notes???

Veel mensen hebben al gehoord van en misschien ooit wel gewerkt met Lotus Notes. Ik werk daar nog steeds mee. En ik krijg regelmatig de vraag ‘Bestaat dat nog?’

De naam Lotus Notes is al een tijdje verdwenen, aangezien de firma Lotus in 1995 is opgekocht door IBM. De naam van de software is dan ook veranderd in IBM Notes.
Maar los daarvan, Notes bestaat nog steeds.
Toegegeven, het is héél lang stilletjes geweest rond Notes (client) en Domino (server). Hoewel we ondertussen al verschillende nieuwe versies verder zijn, met tal van nieuwe mogelijkheden, is IBM er niet in geslaagd om dit platform op een degelijke manier in de markt te plaatsen. Door de grote concurrentie van Microsoft en Google is Notes een beetje in de vergetelheid geraakt.

In oktober vorig jaar is IBM aangegaan met HCL, een technologie gigant met Indische roots. Hierbij is een serieuze kapitaal-injectie gemoeid om Domino als collaboratie platform terug op de kaart te zetten. En kijk, amper een jaar later plukken we daar de vruchten van. Met de lancering van Notes/Domino V10 is er een nieuwe versie uit met tal van nieuwe mogelijkheden.

Het is lang geleden dat er (in het IT wereldje) nog zoveel over Notes/Domino gepraat is. Volg de hashtags #dominoforever en #domino2025 op twitter en andere sociale media en je begrijpt wat ik bedoel.
Dringend tijd dat ik ook mijn steentje ga bijdragen. Vandaar ook deze blog. Vooral in het Nederlands, want Engelstalige literatuur vind je genoeg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s