IBM Domino Mobile Apps

Een nieuwe toepassing maken in Notes kan heel snel gaan. Er zijn weinig systemen waarin je op enkele uren tijd een applicatie werkende hebt die on- als offline kan werken, met de nodige security ingebakken.
Een nadeel is dat je voor een traditionele Notes applicatie afhankelijk bent van de Notes Client, die enkel beschikbaar is voor Windows PCs en Apple Macs.
Met de opkomst van tablets en andere mobiele toestellen, is de noodzaak groot dat die (oude) Notes toepassingen ook mobiel gebruikt kunnen worden.

Met een Windows tablet of hybride toestel is dit reeds mogelijk, aangezien die gewoon op Windows draait en de Notes Client dus zonder probleem geïnstalleerd kan worden. Alleen zijn Windows tablets niet zo populair als bijvoorbeeld een iPad.

Maar ook iPad gebruikers moeten niet op hun honger blijven zitten. IBM heeft aangekondigd dat de Notes Client beschikbaar wordt voor iPad onder de naam IBM Domino Mobile Apps. En dit zonder extra licentiekosten: de huidige licenties voor Notes/Domino volstaan voor het gebruik van deze applicatie.
Lokale replicatie van de toepassingen op de iPad zullen mogelijk zijn. Je kan dus ook offline werken als er geen netwerk beschikbaar is.
Extra development is niet nodig, want de code in je applicaties (@Formula, LotusScript) blijft werken. Al kan een opfrissing van de UI natuurlijk nooit kwaad.

Als voorproefje enkele screenshots van hoe een Notes applicatie er op een tablet kan uitzien. Met dank aan Theo Heselmans die deze demo in elkaar gestoken heeft. Je kan de werkende toepassing hier downloaden.

https://openntf.org/Projects%5Cpmt.nsf/0/0AE3C0947111582385258319005A0ACA/%24file/WineTasting1.jpg

https://openntf.org/Projects%5Cpmt.nsf/0/0AE3C0947111582385258319005A0ACA/%24file/WineTasting3.jpg

https://openntf.org/Projects%5Cpmt.nsf/0/0AE3C0947111582385258319005A0ACA/%24file/WineTasting4.jpg

IBM plant op het einde van deze maand de app beschikbaar te stellen voor klanten en business partners. Meer informatie vind je op de site van IBM: Destination Domino.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s