Een vroeg kerstcadeau: Domino V11

Nu is het (bijna) echt zover. De eerste release van Notes en Domino volledig in beheer van HCL wordt gelanceerd op 20 december. Vanaf dan is Notes & Domino V11 beschikbaar voor het grote publiek. Dat was één van de aankondigingen tijdens het Live From Tokyo event vorige week.

Een ander topic tijdens de webcast was de lancering van HCL Volt. Onder de projectnaam Leap werkte HCL aan een low-code platform om business-users de kans te geven om snel een applicatie in elkaar te boksen. Een tool te vergelijken met waar het met Lotus Notes allemaal mee begonnen is; maar dan wel moderner, natuurlijk.

Leap werd herdoopt tot HCL Volt en is ook binnenkort beschikbaar. Met Volt kan je zonder technische development skills op een snelle en eenvoudige manier een webtoepassing maken gebaseerd op jouw business noden. Vertrekkende vanuit bv. een excel tabel kan je een workflow gebonden toepassing maken die gekoppeld is aan een Domino toepassing, Sharepoint of Saleforce omgeving of eender welke applicatie die een REST API heeft.
Volt genereert voor jouw de web-applicatie, maar deze is volledig Domino gebaseerd. Als de tool toch nog niet voldoet aan jouw wensen, kan een ervaren Domino Developer deze nog verder uitbreiden. Voor meer informatie en een demo van Volt, kan je dit HCL filmpje bekijken.

HCL Volt introduction and demo

Met HCL Domino V11 is de syncronisatie met LDAP veel eenvoudiger. Er is geen third party software meer nodig. De Domino server heeft zijn eigen sync mechanisme om de Domino Directory up-to-date te houden. Domino stuurt een login aanvraag door naar de LDAP directory, waardoor je bv. met je Windows credentials kan aanmelden op Domino, Domino gerelateerde websites en zelfs Traveler. Ook voor de integratie met SAML en Two Factor Authentication is Domino erop vooruit gegaan.

Bij multinationals gebeurt het wel eens dat verschillende delen van het bedrijf een andere oplossing gebruiken om de mail en agenda te beheren. Met OnTime is het mogelijk om meetings te plannen en free-busy tijd te bekijken, ongeacht de genodigden Domino, Exchange of Gmail gebruiken om hun kalender te beheren.

Op systeem en admin niveau zijn er nog enkele andere nieuwigheden in V11, zoals een verdere integratie met docker en de mogelijkheid om DAOS op te zetten over verschillende servers 11. Een overzicht van de vernieuwingen voor administrators vindt u in onderstaand filmpje.

Heel wat vernieuwing dus en dit allemaal vanaf 20 december…

Er zijn niet alleen aankondigingen gedaan rond Domino, maar ook Sametime V11 en Connections 6.5 komen er aan.
De volledige webcast kan u overigens hier herbekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s